وزیر راه و شهرسازی:

نباید مردم را مجبور کنیم به سازمان نظام مهندسی پول بدهند/ رشد قیمت مسکن هنوز پایین‌تر از تورم است

  • شنبه 14 بهمن 1396 ساعت 15:18

اخبار => اخبار اقتصادی مسکن

وزیر راه و شهرسازی دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفت که تمام خطوط مواصلاتی کشور بجز اتوبان تهران ـ ساوه و جاده قدیم تهران ـ قم باز است. او همچنین بیان کرد که برف اخیر نشان داد تمام حمل و نقل کشور متکی بر جاده است و ریل سهم ناچیزی دارد.
نباید مردم را مجبور کنیم به سازمان نظام مهندسی پول بدهند/ رشد قیمت مسکن هنوز پایین‌تر از تورم است

وزیر راه و شهرسازی دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفت که تمام خطوط مواصلاتی کشور بجز اتوبان تهران ـ ساوه و جاده قدیم تهران ـ قم باز است. او همچنین بیان کرد که برف اخیر نشان داد تمام حمل و نقل کشور متکی بر جاده است و ریل سهم ناچیزی دارد. به گزارش آگاهان املاک به نقل از ایسنا، عباس آخوندی با دفاع از دو بخشنامه اخیر خود درخصوص سازمان نظام مهندسی نیز گفت: دریافت ۱۵۰۰ میلیارد تومان از مردم توسط سازمان نظام مهندسی مساله است. لذا بخشنامه های صادر شده در جهت منافع مردم و مهندسان بود و در واقع ما می خواستیم جلوی تعارض منافع که زمینه ساز بسیاری از فسادها است را بگیریم. وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: با توجه به تسهیلات تا سقف ۱۶۰ میلیون تومانی که هم اکنون پرداخت می شود قدرت خرید افزایش یافته و از سوی دیگر به دلیل موجودی کافی مسکن در کشور امکان رشد یکباره قیمت وجود ندارد.

وی افزود: در حال حاضر بجز اتوبان تهران - ساوه و جاده قدیم تهران ـ قم تمام راههای مواصلاتی کشور باز است.

آخوندی همچنین درباره وضعیت فرودگاه‌ها گفت: در فرودگاه‌های کشور وضعیت به تدریج به سمت عادی شدن پیش می رود. امشب در فرودگاه امام (ره) به ۳۰ پرواز می رسیم و در روزهای آینده به حالت عادی خواهیم رسید.

وزیر راه و شهرسازی با اذعان به اینکه برف مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد، افزود: با توجه به آگاهی که در مورد وقوع درجه حرارت داشتیم آمادگی پیدا کردیم و همت خود را به کار گرفتیم. ولی اینکه آیا تمام این قصه توانست کل مشکل را حل کند، خیر. من به هیچ وجه مدعی نیستم که مشکلی نبوده، اگر مشکلی نبود که بحرانی وجود نداشت. حتما مشکلی بوده و کسانی که در راه بودند با ناراحتی بسیار زیادی مواجه شدند ولی این اطمینان را می دهم که ما و همکارانمان با آمادگی کامل و تلاش بسیار زیاد وارد کار شدیم و آنچه در توان داشتیم به کار گرفتیم. واقعیت این است که حجم برف با سرمایی که همراه بود در مدت بسیار کوتاهی که می بارید امان به کسی نمی داد. در واقع هرچه شما تلاش می کردید سرما و بوران و برف بر تمام توان همه غلبه می کرد.

دید افقی در فرودگاه مهرآباد به ۳۰۰ متر رسید

آخوندی، مهمترین مشکل پروازها را کاهش دید مستقیم دانست و گفت: برای پرواز باید ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر دید مستقیم داشته باشید و برای نشست باید ۸۰۰ متر دید مستقیم وجود داشته باشد. لذا اگر همه چیز خوب باشد اما دید مستقیم وجود نداشته باشد امکان نشست و برخاست نخواهد بود. در فرودگاه مهرآباد در این مدت دید مستقیم به حدود ۳۰۰ متر رسید. البته این تنها پارامتر نیست و خلبات باید پارامترهای دیگر را در نظر بگیرد. در سیستم هواپیمایی، خلبان تصمیم گیرنده اصلی است؛ چون مسوولیت جان مسافران با اوست. خلبان باید مجموعه عوامل را ببیند و تصمیم بگیرد که پرواز کند یا خیر.

آخوندی ادامه داد: آمادگی دارم درخصوص مدیریت بحران صحبت کنم چون از نظر رسانه و افکار عمومی مهم است. ما یک عنوانی در مدیریت شهری داریم تحت عنوان تاب آوری شهر که شهر چقدر می تواند در برابر حوادث غیرعادی تاب بیاورد. چند روز پیش زلزله خفیف ۵.۲ ریشتری را در تهران داشتیم و وقتی که جمعیت میلیونی به خیابان آمد مشکلاتی ایجاد شد یا در برابر سیل و آتش سوزی مشکل داریم.

برف اخیر نشان داد تمام حمل و نقل تهران متکی بر جاده است

وی با اشاره به ساختار تهران در برف اخیر گفت: این برف نشان داد که تمام حمل و نقل تهران متکی بر جاده است. اینکه ما می گوییم باید برویم به سمت شهرسازی ریل پایه معنایش همین است که بتوانیم در برابر چنین حوادثی آمادگی داشته باشیم. در تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و دیگر شهرها تمام شبکه حمل و نقل مبتنی بر جاده است. حتی مشکلاتی که در تاخیر و لغو پروازها ایجاد شد ناشی از جاده بود که می خواستند غذا را به فرودگاه برسانند و در اتوبان قم گیر می کردند. این راه بندان چهار ساعته در پرواز فروگاه اثر می گذاشت. بنابراین تاب آوری شهر بسیار محدود است.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حقیقت باید یک شبکه ریلی کامل برای تهران و سایر کلانشهرها داشته باشیم؛ چون با زندگی مردم سر و کار دارد و فکر می کنم خوب است که رسانه ها وارد این بحث شوند. اگر وارد این بحث نشویم مجبوریم با یک زنده باد و مرده باد کار را تمام کنیم. یک عده را تشویق و یک عده را محکوم کنیم و آخر کار هم مشکل سر جای خودش باقی می ماند.

آخوندی در بخش دیگری از صحبتهای خود درخصوص بخشنامه منع دریافت ۵ درصد از حقوق مهندسان توسط سازمان نظام مهندسی که اخیرا صادر کرده گفت: دلیل این  ابلاغ کاملا روشن است که در جهت احقاق حقوق مهندسان و نیز شهروندان بوده است. این منابع از جهت سیستمهای کنترلی دچار ضعف کنترل بسیار جدی است. من یک بررسی کردم دیدم دستورالعمل ابتدایی هم مبنای درست و دقیقی نداشته است. با توجه به اینکه دستورالعمل اولیه را وزیر مسکن و شهرسازی وقت ابلاغ کرده و این اختیار دست من بود که آن ابلاغیه را لغو کنم این کار را انجام دادم.

جمع دارایی نظام مهندسی ۱۵۰۰ میلیارد تومان است

وی ادامه داد: بر اساس گزارشی که از نظام مهندسی داشتیم حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان جمع دارایی آنها بوده است. از این رقم باید ۷۸۰ میلیارد تومان باید به مهندسان اختصاص می یافت و ۷۳۴ میلیارد تومان برای خود سازمان نظام مهندسی است. اصل دریافت این پول از مردم برای من مساله است.

رجبی: هزینه های ما بر دوش هیچ دستگاهی نیست

در این قسمت از برنامه فایل صوتی از فرج الله رجبی ـ رییس سازمان نظام مهندسی ـ پخش شد. رجبی اظهار کرد: سالیانه میلیاردها تومان توسط سازمان نظام مهندسی در بحثهای آموزشی، ترویج مقررات ملی، سمینارها و غیره هزینه می شود که یک ریالش بر روی دوش هیچ دستگاه دولتی از جمله وزارت راه و شهرسازی نیست. باید بپذیریم سازمانهای نظام مهندسی متکی به قانون خودشان، هیات مدیره و بازرسان خودشان هستند. بدون اینکه هزینه ای بر دوش بهره بردار بگذارند کار کنترل را انجام می دهند. آنچه آقای وزیر گفتند بیشتر از آنکه بر روی سازمان تاثیر منفی بگذارد قطعا بر روی بهره بردار تاثیر منفی خواهد داشت.

آخوندی: نباید مردم را مجبور کنیم به سازمان نظام مهندسی پول بدهند

آخوندی درخصوص صحبتهای رجبی گفت: سه مطلب را ایشان گفتند. راجع به اینکه سازمان نظام مهندسی باید مستقل باشد بحث بسیار درستی است؛ چون اساسا سازمانهای نظام مهندسی طبق قانون، خوداتکا هستند، بر اساس آرای مهندسان شکل می گیرند و بر اساس این آرا مدیریت می شوند. اما سازمان نظام مهندسی به اتکای یک بخشنامه دولتی از مردم برای فعالیتهای خودش پول می گیرد. کجای این موضوع، خوداتکایی و مردم نهادی است؟ سازمانی مردم نهاد است که درآمدها از خودش باشد نه اینکه مردم را مجبور کنیم به این سازمان پول بدهند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وظایف اعتلایی نظام مهندسی اظهار کرد: این کار باید از محل حق عضویت اعضا انجام شود. ماده ۳۷ قانون می گوید هزینه های سازمان و ارکان آن از محل حق عضویتهای پرداختی اعضا، صندوقهای مشترک استانها و کمکهای دولت انجام شود. نه اینکه مردم نوعی مالیات به این سازمان پرداخت کنند.

امضافروشی از توزیع کوپن بیرون می آید

وی ادامه داد: در این قصه چون مردم دارند ضرر می کنند این کار را کردیم. مردم به دو دلیل ضرر می کنند؛ یکی اینکه از آنها پول گرفته می شود و دوم اینکه حق مردم در انتخاب مهندس از آنها سلب می شود. وقتی کوپن توزیع شود حتما کیفیت ساخت و ساز پایین می آید. امضافروشی از همین جا در می آید. چرا باید سازمان نظام مهندسی کار را بین افراد توزیع کند؟ مالک باید این اختیار را داشته باشد که مهندس را انتخاب کند و مهندس باید به بهترین شکل کار را تحویل دهد.

به گفته آخوندی، سازمان نظام مهندسی کارش این است که امور حرفه مندان را تنظیم کند، نه اینکه با خود این حرفه مندان رقابت کند یا جانشین دولت شود. اگر بگوییم سازمان نظام مهندسی این کارها را برای کنترل خدمات مهندسی انجام می داده اینجا با دو مشکل قانونی مواجه می شویم؛ مسوول کنترل ساختمان شهرداری است که در ماده ۳۴ این قانون هم آمده است. اساسا از زمانی که بلدیه ایجاد شده کنترل بر عهده شهرداری بوده است. آیا شهرداری می تواند مسوولیتش را به سازمان نظام مهندسی بدهد؟ طبق قانون هیچ دستگاهی حق ندارد مسوولیت خود را به دستگاه دیگر بدهد. دیگر اینکه باید سوال شود سازمان نظام مهندسی می تواند خودش کار کنترلی کند؟ خیر. مهندس است که در واقع حق فعالیت دارد اما کنترل نباید با او باشد. مشکل سوم تعارض منافع است که زمینه ایجاد فساد را فراهم می کند. یعنی در واقع همه جایش مشکل دارد.

آیین نامه کنترل ساختمان به زودی در صحن مجلس مطرح می شود

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که چرا بعد از پنج سال که وزیر بودید به فکر این اصلاحیه ها افتادید، گفت: ما دو اقدام انجام دادیم؛ اول اینکه در این پنج سال آیین نامه کنترل ساختمان را نوشتیم. این کار بسیار سخت و پیچیده بود؛ چرا که این آیین نامه با بیش از ۱۰۰۰ شهرداری، ۴۰۰ هزار مهندس و میلیونها خانواده ای که خانه می سازند طرف است. تقریبا حدود دو سال پیش نویس طول کشید و از بسیاری کارشناسان نظرخواهی کردیم تا اینکه در هفتم فروردین ۱۳۹۵ پیش نویس را به هیات وزیران تقدیم کردم. از آن تاریخ حدود ۲۲ ماه می گذرد که مسیر بررسی آن طولانی شده است. هم اکنون کمیسیون آخرین جلسه خود را تشکیل داد و بنابراین به مجلس می رود تا ابلاغ شود. من قبل از این قانون منع تعارض را ابلاغ کردم که هرکسی عضو وزارت راه و شهرسازی است نمی تواند در سازمان نظام مهندسی کار بگیرد.

وی ایراد دیگر سازمان نظام مهندسی را دریافت پول و اعضا  دانست و افزود: شما از هیچکس نمی توانید پول دریافت کنید. مبادله، اختیاری است که افراد با هم قرارداد می بندند ولی اینکه کسی را بدون قانون مکلف کنید نمی شود انجام داد. البته دوستان می گویند ما قانون داشتیم. قانون چه بوده، دستورالعملی بوده که وزیر مسکن و شهرسازی وقت صادر کرده است. حالا ما فرض می کنیم که این قانون بوده چون دیوان عدالت اداری و رییس مجلس رد نکرده اند. ولی این اختیار در دست وزیر راه و شهرسازی وقت است که آن را ابطال کند.

خبرنگار پرسید از این ۱۵۰۰ میلیارد تومانی که در سال ۱۳۹۵ سازمان نظام مهندسی به دست آورده چقدر آن شفاف و قابل قبول است؟

آخوندی پاسخ داد: این از جمله سوالهای ما نیز هست. طبق قانون، موسسات خوداتکا باید به مجامعشان گزارش کنند. جایی مثل وزارت ما می تواند گزارش بخواهد ولی از نظر قانون جایی که باید نظارت کند خود نظام مهندسی است. اگر سازمان نظام مهندسی خدماتی بدهد حق دارد پولش را بگیرد ولی اینکه از مهندسان پول بگیرد اشکال دارد.

خبرنگار مجددا سوال کرد: از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۶ بالغ بر ۱۳ سال است که دریافت ۵ درصد از حقوق مهندسان اتفاق می افتد و بعد از ۱۳ سال به این نتیجه رسیدید که مردم نباید این پول را بدهند؟ من متوجه نمی شوم چرا این همه مدت طول کشید. البته جلوی ضرر را از هرجا بگیریم فایده است ولی کمی دیر است.

وزیر راه و شهرسازی در جواب گفت: تغییر به این سادگی نیست. کاری که من می بایست انجام می دادم این بود که آیین نامه کنترل ساختمان را بنویسم. تغییر مقدمه سازی و زمینه سازی دارد. همین الان بعد از ۱۳ سال هنوز رییس نظام مهندسی می گوید نسبت به این موضوع ایراد دارم.

تعارض منافع یعنی یک نفر هر دو طرف میز بنشیند

آخوندی در بخش دیگری از صحبتهای خود درخصوص بخشنامه دوم که در روزهای اخیر صادر شده مبنی بر منع حضور دوشغله ها در سازمان نظام مهندسی و اینکه منظورتان از تعارض منافع در این بخشنامه چیست، اظهار کرد: تعارض منافع یعنی اینکه من در هر دو طرف این میز بنشینم. مبنای اقتصاد سالم، اخلاق عمومی است. در اخلاق عمومی یک اصل مهم است که هیچکس نباید منافع متعارض داشته باشد و اگر کسی خودش دو طرف میز نشست باید احساس کند که دارد عمل غیراخلاقی انجام می دهد و اساسا یکی از ریشه های فساد، همین موضوع است. البته تعارض منافع فقط در نظام مهندسی نیست و در بسیاری از جاها وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۵ بحثی را داشتیم که مهندسان باید اصول اخلاقی را رعایت کنند ولی تا الان برای آن هیچ آیین نامه ای نوشته نشده بود. ما در سال ۱۳۹۴ آیین نامه در این خصوص نوشتیم که پنج اصل در اخلاق حرفه ای مدنظر قرار گرفت. از جمله بند ۵ آیین نامه این بود که باید مهندس از تکفل همزمان اموری که زمینه و موجبات نمایندگی یا قبول منافع متعارض را فراهم می آورد خودداری کند.  ما نظام نامه ای را نوشتیم و انتظار داشتیم که سازمان نظام مهندسی به عنوان مجری، اقدامات لازم را انجام دهد و داوطلبانه در جاهایی که تعارض منافع دارد اقدام کند. حس من این است که مجموعه اقدامات انجام شده کاملا ناکافی است.

امکان اشتغال این بخشنامه از تمام وام‌هایی که می‌دهیم بیشتر است

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که مخالفان این بخشنامه بیان می کنند که حقوق دولتی آنها ناکافی است، تاکید کرد: اگر حقوق من کافی نبود نمی توانم یک کار غیراخلاقی انجام دهم. با فساد توسعه رخ نمی دهد. یعنی اگر خودم طراحی کنم و به دست رفیقم بدهم تایید کند قطعا هیچ پیشرفتی حاصل نمی شود. نکته دوم بحث اشتغال است. معتقدم امکان اشتغالی که این اقدام می تواند ایجاد کند از تمام وامهایی که می دهیم بیشتر است.

وی ادامه داد: قانون نظام مهندسی بسیار خوب است. بنیان این قانون می گوید هر کار مهندسی باید توسط مهندس صورت گیرد. ما دنبال حقوق مهندسان هستیم و دنبال این هستیم که مهندسان محور قرار گیرند.

سپرده‌گذاری در صندوق یکم به ۳۳۰ هزار نفر رسید

آخوندی در بخش پایانی صحبتهای خود درباره وضعیت بازار مسکن گفت: من در این مدت تمام تلاشم این بود که متقاضی واقعی را از طریق صندوق پس انداز مسکن یکم و حساب ویژه سپرده تقویت کنم. این کار به تدریج جواب داد و الان تعداد سپرده گذاران به بیش از ۳۳۰ هزار نفر رسیده است. هم اکنون در تهران یک زوج می توانند ۱۶۰ میلیون تومان تسهیلات بگیرند. بنابراین قدرت خرید آنها افزایش پیدا می کند. البته برای خانه های ۵۰ تا ۸۰ متر.

رشد ۱۰ ماهه قیمت مسکن هنوز از تورم پایین‌تر است

وی ادامه داد: با توجه به تقاضایی که وارد می شود مقداری تغییر قیمت ایجاد خواهد شد اما میانگین رشد ۱۰ ماهه قیمت مسکن هنوز از تورم پایین تر است. مسکن باید با میانگین تورم در تعادل باشد در غیر این صورت کسی در آن سرمایه گذاری نمی کند. بیش از ۲.۵ میلیون خانه خالی و بیش از ۲ میلیون خانه دوم در شهرها است و بخش زیادی از خانه های مسکن مهر به عنوان خانه دوم خریداری شده است. بنابراین تا مدتها عرضه مازاد در بازار مسکن وجود دارد و نگرانی بابت جهش قیمت نخواهیم داشت.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.